Румен Радев: Изборите не са състезание, а битка за доверието на хората и доброто на България

Окт 31, 2016 Новини БСП 0 1840

Илияна Йотова: От какво ги е страх управляващите, че се крият? От народната любов или от въпросите, на които не могат да отговорят?

„Не приемам изборите като състезанаие за награда, а като битка за доверието на хората и за доброто на България“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той обясни, че големият залог на предстоящите избори е дали ще продължим да имаме президент, който да изпълнява волята на управлявашите и да се съобразява изцяло с чужди интереси или ще имаме президент, който ще се ръководи само от интересите на българските граждани. 

Ген. Радев подчерта, че основен приоритет за него и Илияна Йотова ще бъде националната сигурност във всичките й измерения, не само силна и боеспособна армия и ефективна полиция, но и независима съдебна система. „Казват, че съдебната реформа била приключила. Извинете, но тя не е започвала, щом престъпници се разхождат с множество висящи дела и продължават да извършват едни и същи престъпления“, поясни генералът. По думите му това означава, че тази система е финансово зависима. Той подълни, че след като съдебната система не може да предяви и искане към политици, това означава, че е и политически зависима. „Ще разботя за осъществяването на реална съдебна реформа“, заяви ген. Румен Радев.  

Илияна Йотова: От какво ги е страх управляващите, че се крият? От народната любов или от въпросите, на които не могат да отговорят?

 „Днес повече от всякога имаме нужда от силни хора. Не просто от лидери, а водачи на българската нация, които могат да говорят с институции, с гражданското общество, но най-вече да могат да разговарят с българските граждани, а не да се затварят в непристъпни крепости на „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.  Тя попита от какво се страхуват днес управляващите, че са се заобиколили с охрна, с бронирани коли – от народната любов или от народните въпроси, на които не могат да отговорят. „Ние ходим сред хората и отговаряме на техните въпроси, защото знаем отговорите“, заяви кандидатът за вицепрезидент. Тя подчерта, че за разлика от другите кандидати за президент, ген. Радев е доказал вече многократно, че ще опълчи на всички, дори и на властимащите, когато те не работят в интерес на българския народ и ще продължи да го прави и като държавен глава. 

Корнелия Нинова: Статуквото се обедини срещу промяната, но няма да ни уплаши 

„Време е за избор между смелост и послушание и ние казваме – няма да ни уплашите. Статуквото в лицето на управляващите се е обявило срещу промяната, но промяната ген. Румен Радев и Илияна Йотова се обединяват с българския народ и това е гаранция за победата“.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици граждани в центъра на Плевен.  Тя подчерта, че е време за промяна и за избор между народа ни и мафията, между достойнството на един народ и безчестието на едно правителство.

„Искаме да ви кажем, че от името на младите, които не искат да връщат 16 млрд. заем; от името на учитете, които не искат да преподават Робинзон Крузо вместо Под игото; от името на лекарите, които не искат да изпращат хората в списъка на чакащите и да им взимат пръстови отпечатъци; от името на малкия и средния бизнес, който иска да работи, а не да е подчинен и стъпкан от 7 големи фирми, заявяваме волята си за промяна и заедно ще я постигнем“, категорична бе Корнелия Нинова. 

На площада в центъра на гр. Плевен стотици гарждани заявиха своята пдокрепа за ген. Румен Радев и Илияна Йотова и убедеността си на 6-ти ноемрви да ги подкрепят с бюлетина номер 13.

По-рано през деня Радев се срещна с граждани от плевенските общини Левски, Искър и Долна Митрополия.