„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Плевен

Мар 02, 2017 ПЛЕВЕН Новини БСП 0 1340

С водосвет, отслужен в храм „Свети Николай“, бе открита предизборната кампания на коалиция „БСП за България“ в Плевен

С водосвет, отслужен в храм „Свети Николай“, бе открита предизборната кампания на коалиция „БСП за България“ в Плевен. На ритуала присъстваха кандидатите за депутати на социалистите, членове на Областното и Общинското ръководство на партията и симпатизанти. След водосвета, листата на „БСП за България“ бе представена пред плевенчани в Големия салон на ДКТ „Иван Радоев“.  

„Благодаря ви, че отново сме заедно и ни давате кураж, че дългият път, по който тръгваме, ще бъде победен“, обърна се към плевенчани водачът на листата на коалиция „БСП за България“  Васил Антонов. Той посочи, че БСП е тръгнала от промяна на себе си към промяна на България. „Тя е нужна, защото 27 години след промените официалният праг на бедността у нас е станал 23% – от 2% през 1989 г. Ние ставаме все по-бедни, все по-зависими, все по-болни и все по без икономика“, отбеляза Антонов.

Като приоритет номер едно на коалицията той изтъкна държавната подкрепа за бизнеса, производството и земеделието в страната – от законовите промени, през формирането на фондове, които да натрупат капитал, за да започне реиндустриализацията на страната. Като друга голяма крачка той посочи създаването на общински и държавни дружества с над 51% участие, за да могат държавата и общините да диктуват условията, а не да бъдат зависими. Водачът на листата акцентира и на заложения в програмата на БСП нов закон за защита на земеделските производители, с който ще се даде реално присъствие от минимум 50% на всички местни производители в големите търговски вериги.

„На тези избори коалиция „БСП за България“ се явява в Плевен с листа изцяло от хора, живеещи и работещи на територията на областта“, посочи вторият в листата Свилен Атанасов. Общинският лидер на социалистите в Плевен отбеляза, че всеки един от кандидатите е загрижен за разрешаване на проблемите, натрупвани във времето въпреки позицията на БСП. „Проблеми, които доведоха дотам, че Плевен от икономически център за Северна България постепенно се превърна в град със затихващи функции“, посочи Атанасов. Той заяви, че на тези избори социалистите са си поставили повече от реалистични и изпълними цели, като доизграждане на автомагистрала „Хемус“, рестарт на проекта АЕЦ „Белене“, съхраняване и развитие на учебните и здравните заведения и трите научни института на територията на Плевен.

На откриването на кампанията на коалиция „БСП за България“ пред плевенчани бе представен спектакълът „Българите идат“ на режисьора Димо Дешев.