БСП с редица жалби за нарушения в деня за размисъл

Май 25, 2019 Новини БСП 0 4547

БСП с жалба за купуване на гласове от кмета на с. Шумата за ДПС

Председателят на БСП-Габрово Николай Григоров подаде сигнал до Районна прокуратура - Габрово, РУ "Полиция" - Габрово за нарушения в деня за размисъл: кметът на с. Шумата Байкал Тодоров купува гласове за ДПС. "Предвид кратките срокове до изборния ден, моля да предприемете спешни мерки и да спрете купуването на гласове в с. Шумата."- се казва в жалбата.

Пореден сигнал за купуване на гласове в Плевенско

Председателя на БСП- Плевен Диана Ботева подаде сигнал до МВР - Гулянци и Районна прокуратура Никопол за получена информация за предстоящо купуване на гласове от Пламен Радков Янев, Николай Иванов Гаврилов и Иван Петров Илиев  в нощта на 25 срещу 26 май 2019 г.  в полза на  ПП ГЕРБ. "Отново настоявам за Вашата компетентна намеса за прекратяване на опитите за манипулиране на изборните резултати и прилагане на разписаните Ви правомощия в изборното законодателство", пише още в сигнала.

БСП-Пловдив с жалба за хаос в работата на 16-та РИК Пловдив

БСП-Пловдив подаде жалба до Районна избирателна комисия 16 - гр. Пловдив  за нарушения в предизборния ден в район Южен, СУ“Свети Константин Кирил Философ“.  След подаден сигнал, че не се приема замяната на секретаря на СИК, застъпникът Ангел Стойчев Иванов е пристигнал в секцията, легитимирал се и е показал, че замяната е извършена с решение на РИК.  Зам.-председател на СИК от ГЕРБ заявява, че не приема направената замяна. Той е поискал застъпникът да напусне помещението и Ангел Иванов е напуснал. Зам.-председателят е излязъл в коридора и е продължил да вдига скандал, като е заявил на служителя от полицията, че застъпникът нямал право да влиза в училището. Служителят се свърза по телефона и обяснява, че само председателят на СИК взима решение дали някой може да бъде допуснат в помещението на СИК. "Установихме, че в целия град раздадените в предизборния ден с изборните книжа списъци на СИК и удостоверения на СИК не отговарят на утвърдените вече с решения на РИК замени, извършени преди предизборния ден. Тези пропуски водят до конфликти и проблеми в секциите, което налага извода, че има сериозни пропуски в работата на  РИК-16, което ще повлияе върху законосъобразността и честността на предстоящите избори. За описаните пропуски на РИК 16 – БСП- Пловдив ще уведомим и ЦИК. Моля Ви, да предприемете своевременно нужните действия във връзка със спокойното и законосъобразно протичане на изборния ден", пише още в жалбата.