Диана Ботева е новият председател на БСП в Плевенска област

Можем да се справим с предстоящите задачи, само ако сме всички заедно

Диана Ботева е новият председател на БСП в Плевенска област. Тя смени на ръководния пост Мирослав Михайлов. Битката за лидерското място се състоя между трима кандидати – Диана Ботева – областен координатор на БСП, Александър Печеняков – председател на общинския съвет на БСП в Долна Митрополия и д-р Никодим Нинов – делегиран представител в областния съвет от плевенската общинска партийна организация.

„Благодаря за доверието. Осъзнавам, че ни предстоят важни и отговорни задачи – президентски избори, организационното укрепване на структурите, с които можем да се справим само ако сме всички заедно. През годините сме доказали, че можем да побеждаваме и да печелим в различните видове избори. Ще  работим съвместно с нашите представители в местната власт – кметове, председатели на общински съвети, съветници, за да правим политики в името на хората от общините и региона”, заяви след избирането си Ботева.

На заседанието се обсъдиха и резултатите от преминалото вътрешнопартийно допитване, както и конкретни въпроси, свързани с предстоящите Президентски избори и сформирането на Областен предизборен щаб.

Предстои избор на ръководство, приемане на Правилник за организацията и дейността на Областния съвет, както  и структурирането на комисии към него.