Васил Антонов е избран за  председател на областния предизборен щаб

Целта, която си поставиха плевенските социалисти е: два пъти увеличаване на подкрепата за БСП

На проведеното заседание на Областния съвет на БСП в Плевен Васил Антонов бе избран за председател на областния предизборен щаб. Антонов ще бъде с ресор „Регионална политика и взаимодействие с органите на държавна власт”. Маргарита Стойчева, председател на Общинския съвет в Долни Дъбник, ще отговаря за местната политика в областта. Плевенската общинска организация има своето достойно присъствие в ръководството. Избраните за заместник председатели Свилен Атанасов и д-р Никодим Нинов ще работят съответно по проблемите на идейно-политическата дейност, анализите и прогнозите и на здравеопазването, социалните дейности, образованието и културата.

Според Диана Ботева от съществено значение за добрите взаимоотношения в партията е да има приемственост и предложи Мирослав Михайлов да продължи своята дейност като отговорник за организационната дейност на областната структура. Ганка Нинова, която е председател на Общинския съвет на БСП в Червен бряг ще отговаря за партийната дейност.

За да спази баланса сред общините от областта, новият председател предложи и шестима секретари: Емилия Тончева – Председател на ОбС на БСП Искър -  „Взаимодействие с работодателски и браншови организации”, Илиян Александров – бивш кмет, а през настоящия мандат председател на Общинския съвет в Пордим – „Местна политика и взаимодействие с представителите с местната власт”, младият член на НС Стефан Бурджев ще утвърждава младежката политика в областта, Огнян Янчев – общински партиен лидер на Гулянци, ще отговаря за връзките с хоризонталните структури, а Петър Дулев – пет мандата кмет на община Белене и народен представител в 42-то Народно събрание ще води коалиционната политика и ще работи със структурите на гражданското общество. За стопанската дейност, финансите и бюджета на Областния съвет ще отговаря Атанас Николов – председател на общинската организация в Никопол.

 След като вече е факт кандидат-президентската двойка на БСП -  ген. Румен Радев – Илияна Йотова, най-неотложните задачи пред Областната организация на БСП са отбелязване на предстоящите национални и регионални празници, които да станат повод за мотивиране и мобилизиране на членовете, симпатизантите и съратниците на Столетницата. Целта, която си поставиха плевенските социалисти е: два пъти увеличаване на подкрепата за БСП на предстоящите президентски избори, спрямо постигнатите резултати на местните през есента на 2015 година.