Васил Антонов участва в заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие  в Атина

Ще бъдат предложени за обсъждане и планираните предстоящи дейности през 2017 година

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Васил Антонов участва в заседание на Международния секретариат, председателите на комитети и докладчици в Интерпарламентарната асамблея по православие, което се провежда от 7 до 10 декември в гръцката столица Атина.

Антонов е член на Международния секретариат на ИПАП, ръководител на българската делегация в Асамблеята по  православие и заместник-председател на Комисията по вероизповеданията и  правата на човека в Народното събрание.

На форума бе направен преглед на тазгодишната работа на Асамблеята, която бе оценена като изключително съдържателна и ползотворна. Ще бъдат предложени за обсъждане и планираните предстоящи дейности през 2017 година. Основни събития в бъдещата работа са организацията на 24-та Генерална асамблея на православието, срещата през март в Лусака, Замбия с Панафриканския парламент, посветена на диалога на монотеистичните религии в Африка, както и организиране на конференция на тема: „Съвременният свят на политиката – Християнските ценности – възможности за реформа”, с която ИПАП ще участва в организираните през месец май в Хелзинки мероприятия, посветени на 500-годишните религиозни реформи.

Участниците в заседанието ще се срещнат и с Блажения Патриарх на Коптската православна църква Теодор Втори, който е на посещение в Атина по покана на Светия синод на Гръцката църква.

По повод предстоящите коледни празници, с пожелания за здраве и благополучие, Васил Антонов подари на председателя на Интерпарламентарната Асамблея по Православие Сергей Попов иконата „Умиление”.