Васил Антонов взе участие в шахматен сеанс с участието на Веселин Топалов

Мар 05, 2017 ПЛЕВЕН Новини БСП 0 2437

05.03.2017 г.

Плевен бе домакин на шахматен сеанс, който световният шампион Веселин Топалов проведе с участието на 25 деца. На събитието в Актовата зала на Община Плевен присъстваха още президентът на Българската федерация по шах Силвио Данаилов, изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев, кметът на община Плевен Георг Спартански, кандидатът за депутат от листата на Коалиция „БСП за България“ Васил Антонов. Проявата предизвика огромен интерес от страна на шахматната общност в Плевен, събирайки десетки състезатели, ветерани шахматисти и любители.

Веселин Топалов благодари за поканата да гостува в Плевен, където идва за първи път. Той отбеляза, че Плевен е един от шахматните градове на България, дал на родния шахмат изключителни таланти. "Надявам се да успея да дам своя принос за развитието на малките плевенски шахматисти и да им дам кураж да тренират шах, защото това е нещо много полезно", допълни Веско Топалов.

"За нас е чест и гордост, че в този град виждаме един огромен интерес към шахмата, а всички знаем, че той е съчетание от спорт, култура, възпитание, образование, наука и изкуство и една от най-красивите игри в хилядолетната история на човечеството". С тези думи се обърна към плевенчани Силвио Данаилов преди старта на шахматния сеанс. Той обясни, че проявата е част от инициативите, които Фондация „Веселин Топалов“ организира в подкрепа на млади български таланти. "Втората причина с Веско да сме тук е от уважение към нашия много добър приятел Васил Антонов – член на Управителния съвет на БФШ, който е един истински български патриот и човек, чиято помощ винаги е била от огромно значение за Федерацията", каза още Данаилов.

Своята благодарност за гостуването в Плевен изрази към Силвио Данаилов и Веселин Топалов, и водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Васил Антонов. Той благодари на домакините от Община Плевен за чудесните условия, които предостави за провеждането на сеанса. "Много ще се радвам да продължим да изграждаме нови шампиони и по-важното – да учим малките на труд и спорт", отбеляза Антонов.