Корнелия Нинова в Плевен: Унищожаваме паралелната държава и ще има средства за всичко

Мар 11, 2017 ПЛЕВЕН Новини БСП 0 2175

Не вярвайте на ГЕРБ. Помним какво правеха допреди няколко месеца

„С подкрепата на българския народ ние ще спечелим тези избори. Въпросът е каква промяна му предлагаме. Има две основни цели - да се справим с демографската криза и да унищожим паралената държава“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинов пред стотици граждани на Плевен.  По думите й трябва да спасим нацията си от изчезване и да посветим всички политики на това. „Ако отрежем главата на паралелната държава, ще има пари за всичко - за пенсии, за младите семейства, за икономика и индустрия. 10 млрд. краде паралелната държава и мафията от джобовете на българския народ“, обясни председателят на БСП. По думите й когато се сложи край на това, ще има възможност за всички други политики, а БСП  иска и може да го направи. Нинова обясни, че връщайки тези пари на българите, БСП предлага развитие на бълагрското производство, българско земеделие, български стоки и родна икономика.

„Сега опонентите ни обещават, че ще повишават заплати, пенсии, разчитайки, че не помним какво беше преди няколко месеца“, подчерта Нинова. Тя  припомни, че при гласуването на бюджета за 2017 г. ГЕРБ са се борили три нощи в пленарна зала, за да отрежат парите на БАН, да замразят парите на децата с увреждания. „Не вярвайте на тези хора, защото знам какво правиха в последните години. БСП ще продължи политката си на защита на доходите и борба с бедността и безработица“, категорична бе тя.  „Въвеждаме и семейно подоходно облагане – млади семейства, които работят, ще плащат с 50 лв. на месец по-малко данък върху доходите за всяко дете“, каза още тя. Нинова подчерта, че е крайно време догодина да се преизчислят старите пенсии. Според нея само Швейцарско правило не помага на никого, защото увеличава пенсиите само с 3,4,5 лв. „Старите пенсии трябва да се преизчислят и го казвам с чисто лице пред вас, без притеснение, че някой ще каже, че обещаваме нещо,  което няма да изпълним“, заяви лидерът на БСП и припомни, че през 2008 г. единствената партия, която е преизчислявала стари пенсии, е БСП. Тя обясни, че левицата ще направи това отново с  новия средноосигурителен доход от 2013 г.

Васил Антонов: Ще защитаваме националния интерес, регионалния интерес на Плевен и интереса на всеки отделен човек

„За разлика от всички листи, това са хора, които са родени и живеят в Плевен, всички с професии и доказали се и реализирали се, сплав от млади и опитни“ , така водачът на листата на „БСП за Бъгария“ в област Плевен Васил Антонов представи кандидатите за народни представители. Той подчерта, че това са хора, които не само до 26-ти март, а основно в следващите 4 години и след това, ще защитават интересите - както националните,  така и регионалните, така и интересите на всеки отделен човек.

Антонов обясни, че кандидатите за народни представители от листата на левицата посещават всички общини в Плевен, за да представят алтернативата, предлагана от БСП.  Той обясни, че те са поели и няколко конкретни ангажимента към жителите на област Плевен: повече воля за откриване на повече работни места и по-високи доходи, изграждане на магистрала „Хемус“, изграждане на Белене, възстановяване на военното училище в Долна Митрополия, изграждане на многопрофилна спортна зала в Плевен, изграждане на индустриална зона в Плевен.