Антонов към Каракачанов: Какви конкретни действия ще предприемете за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Решението на въпроса, обаче, остава във времето

На днешния парламентарен контрол народният представител от „БСП за България“ Васил Антонов постави на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов въпрос, който вълнува цялата общественост в плевенска област. Припомняйки предизборните му обещания, Антонов попита, какви конкретни действия ще бъдат предприети за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Според народния представител от левицата отговорът на вицепремиера е бил разочароващ и той реално е преповторил тезите на своя предшественик министър Ненчев.

От парламентарната трибуна депутатът от БСП заяви, че патриотизмът е  понятие, което  се ползва от патриотите, само тогава, когато са в опозиция. „Влязат ли във властта се превръщат в прагматици“, допълни Антонов.

„Разчитам на Вашия патриотизъм и на Вашите възможности, г-н Каракачанов. Вие сте човек, с който можем да доведем този въпрос до успешното му решаване!“, каза в заключение Васил Антонов.

Решението на въпроса, обаче, остава във времето.