БСП-Плевен: Категорично отричаме кметът на община Гулянци Лъчезар Яков да е заявявал подкрепа за кандидата на ГЕРБ в с. Брест

БСП ще спечели изборите в с. Брест със своя кандидат Мирослав Кръстев

„Категорично отричаме кметът на община Гулянци Лъчезар Яков да е заявявал  подкрепа за кандидата на ГЕРБ в с. Брест. БСП издига свой кандидат – Мирослав Кръстев и сме уверени, че с него ще спечелим изборите в селото на 18 февруари“. Това пише в позиция на БСП-Плевен. Социалистите подчертават, че е нормално в ситуация, в която се провеждат извънредни избори за кмет на населеното място, представителите на местната власт да имат възможност да отговорят на множеството наболели въпроси сред хората от с. Брест. „След като две години в селото не е имало действащ кмет, смятаме, че те трябва да получат конкретни отговори на проблемите си от един от най-добрите кметове на общини от БСП в област Плевен – Лъчезар Яков. Такава оценка за него споделя и Цветанов в свое изявление“, посочват още те.

От БСП-Плевен подчертават, че общинският кмет Лъчезар Яков е присъствал на събитието, не за да подкрепи кандидата на ГЕРБ. На събранието са присъствали и председателят на Общинския съвет, който е председател и на структурата на БСП в общината, но и кандидата на БСП за кмет на село Брест – Мирослав Кръстев.