Илиян Йончев, кандидат-кмет от "БСП за България": Плевен е нашият дом, да го подредим

Окт 17, 2019 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1851

17.10.2019

"Плевен е нашият дом, да го подредим", това призова кандидатът на "БСП за България" за кмет на Плевен Илиян Йончев пред БТВ.  По думите му приоритетите на левицата в града са свързани с инвестициите, инвестиционната среда и инфраструктурата, тъй като тротоарите и пътищата са в окаяно състояние. "Обещаваме да променим Плевен, за да бъде един по-добър град за живеене. Плевен не е просто централната градска част", коментира Йончев.

Кандидатът на левицата в Плевен обърна внимание на "феномен", породен от безработицата в града - той обясни, че много хора са извозвани с автобуси към други населени места, например към Ловеч, където работят. Относно "Кайлъка", той заяви, че е бил областен управител и е наясно с тежестите, които носи паркът: "Предлагам на всички кандидати да се обединим и в следващия общински парламент да поискаме парк "Кайлъка" да стане общинска собственост с гласуван бюджет".

"Като областен управител, тогава кметът на града беше от партия ГЕРБ, издействахме 2 милиона лева за строителството на спортната зала в града по публична инвестиционна програма, също така и 3 милиона за Факултет по фармация, който е факт. Недоумявам защо през следващите 5 години правителството не отпусна останалите средства на Плевен за залата", заяви още кандидатът на "БСП за България" за градоначалник.

На въпрос от социалните мрежи, зададен към Йончев и свързан с мерките, които той би предприел в качеството си на кмет по отношение на незаконни двуетажни ромски къщи, построени в с. Буковлък, той отговори, че там има и нерегламентирани сметища и че ще бъдат взети мерки, за да бъде всичко законно.