Проф. Румен Гечев: БСП е единствената опозиционна сила

Платформата на БСП предлага алтернатива за развитието на България

„Българската социалистическа партия ще спечели изборите, защото това е единствената опозиционна сила. Всеки разумен българин разбира, че отстраняването на струтището ГЕРБ от властта е възможно само чрез БСП." Това заяви в ефира на BulgariaONAIR кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България“ проф. Румен Гечев. По думите му е съвсем естествено, че опонентите на левицата се опитват да създават фалшиви новини – една такава е новината за напусналите социалисти във Варна. Той даде пример с обратното - в 15 МИР – Плевен, където е водач на листата на левицата, предстои връчването на 42 нови партийни карти – само за една седмица.

„БСП се намира в добра форма. Ние бяхме и първите, които обявихме листите си. Бяхме и първите, които обявиха своята платформа. Отървахме се от няколко „подводници“, които създаваха проблеми в БСП и които изплуваха в чужди листи“, подчерта проф. Гечев. По мнението му очевидно тези хора са преследвали други цели.

„Доверието във всички институции е ниско и управляващите са виновни за това“, смята още проф. Гечев като посочи пример със скандала около чекмеджето на Борисов.

„Нашата задача е да убедим българските избиратели, че платформата на БСП предлага алтернатива за развитието на България“, подчерта проф. Гечев и уточни, че алтернативата на левицата не е само за икономиката и социалната система, но и за укрепване на държавността, законността, националния суверенитет.

„БСП може да смени моделът на управление“, категоричен е кандидатът за народен представител от БСП. Той заяви още, че левицата ще води позитивна кампания на основата на платформата си и на конкретни предложения.