Проф. Румен Гечев: Заявката на Манолова за промяна се видя в купуването на гласове от партията й

Юли 08, 2021 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1808

БСП предлага комплексна програма, която решава ключови въпроси пред България, заяви Гечев

„Водим битка за първото място с „Има такъв народ“. ГЕРБ продължават да се сриват и това е съвсем очаквано, след като всеки ден излизат нови потвърждения на разкритията, които правихме в парламента. Ние се оказахме прави. БСП може да бъде изненадата на тези избори. Положихме много усилия. Силата на БСП и коалицията ни е в срещите с хората. Правихме по 6-7 срещи на ден. От това, което чухме от хората, аз мисля, че този път резултатът на БСП ще бъде още по-добър”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Плевен проф. Румен Гечев.

По темата за интервюто на Слави Трифонов пред френски вестник, проф. Гечев изтъкна: „Вчера се запознах с платформа на ИТН. Има доста неща, които съвпадат и очевидно са заимствани от нашата програма. Има обаче и стряскащи неща – идеята за единна европейска държава и ликвидиране на националните държави. Трябва да се задълбочи европейската интеграция, но трябва да се запазят националните суверенитет, история и култура”, смята той.

На въпрос трябва ли да влезем в Еврозоната, водачът на листата на „БСП за България” в Плевен отговори: „Има решение на Конгреса на БСП за пълна интеграция на България в ЕС. Влизането в еврозоната трябва да стане – на първо място, когато отговорим на ключовите икономически критерии, за да бъдем конкурентноспособни. Трябва да направим реформи, за да отговаряме на европейските стандарти.”

 

 Гечев подчерта още важността на проекта „Белене” и ключовото значение той да бъде довършен.

„БСП предлага комплексна програма, която решава ключови въпроси пред България в отделни икономически сектори, правната система, социалната сфера. Ние сме партията, която единствено дава алтернатива в нейния комплексния вид, съобразявайки се с българските основно и с европейските ценности”, заключи Гечев.