Проф. Гечев: БСП е алтернатива на тежката политическа криза

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1095

06.11.2021г.

„БСП и коалиция „БСП за България“ сме в много добра кондиция. Реакцията на хората е позитивна. Те виждат в БСП алтернатива  на тежката политическа криза“.

Това заяви в ефира на NovaNews водачът на листата на „БСП за България“ в Плевен проф. Румен Гечев. Той подчерта, че даже и опонентите на БСП са признали, че БСП се е държала най-диалогично по време на 46-ото и 47- ото НС и виждат в левицата надеждата да бъде ядрото, около което ще се сформира бъдещото правителство. Той подчерта, че партията е на политическия терен повече от 130 години, има и своите грешки но се е доказала и за това хората имат доверие в нея, особено в условията на криза.

Проф. Румен Гечев призова хората да гласуват, защото от това зависи какви партии ще влязат в парламента. „Доколко тези партии, както ги видяха в последните два парламента, са готови и способни на диалог, да подадат ръка, да седнат на масата и да търсят решения или скандалите ще. Ние от БСП ще изпълним нашия политически ангажимент и ще направим всичко възможно за формиране на правителство. България не може да си позволи политическо безвремие“, категоричен бе проф. Гечев.

Той обясни че са необходими спешни мерки в сектор енергетика, който се намира в тежко финансово и технологично състояние,  поради  това, че мерките са отлагани и са грабени стотици милиони в енергийния сектор.

„Без енергетика няма успешна икономика“, заключи проф. Румен Гечев.