Проф. Гечев: Броенето на разписките не отменя машинното гласуване

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1165

06.11.2021г.

„БСП предложи и защитаваше с всички сили машинното гласуване в парламента. Искахме като допълнителна мярка да се направи така, че след приключване на гласуването да преброят разписките от машините“. Това заяви в ефира на NovaNews водачът на листата на „БСП за България“ в Плевен проф. Румен Гечев.

Той обясни, че ако машината е принтирала протокол, в който за БСП са гласували 300 души, а според разписките те са били 330, там има проблем и трябва да се намеси съдът. „Няма никакъв проблем, броенето на разписките не отменя машинното гласуване“, обясни социалистът. 

По думите му благодарение на машинното гласуване не може да стане, това което всички българи сме видели - как бившият кмет на Пловдив г-н Тотев е обучавал най-нагло представители на ГЕРБ в комисиите как да драскат с химикалката по бюлетините и да правят бюлетините на БСП невалидни. Той даде положителна оценка за ограничаването на платения вот от страна на служебното правителство и призова на тези избори да е още по-ограничен.

„Колкото по-малък е той, толкова по-ясно се вижда желанието на българските граждани кой да ги управлява“, заключи проф. Румен Гечев.