Проф. Румен Гечев: БСП подкрепя развитието на ядрената енергетика и завършването на АЕЦ "Белене"

Сеп 08, 2022 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 779

08.09.2022 г.

При изключително голям интерес протече предизборната среща в гр. Белене на кандидатите за народни представители от „БСП за България". На мероприятието присъстваха водачът на 15 МИР Плевен проф. Румен Гечев и кандидат-депутатите доц. Бисер Борисов и Стефан Бурджев.

Оживено обсъждане предизвика участието на БСП в коалиционното управление и бе дадена висока оценка на постигнатото от нейните министри. Поставиха се много въпроси за позициите и вижданията на левицата относно решаването на проблемите, породени от задълбочаващата се енергийна криза и инфлацията.

Проф. Гечев подчерта правилността на последователната позиция на БСП за развитието на ядрената енергетика и завършването на атомната централа в Белене. "Новата атомна централа би гарантирала енергийните баланси на страната при конкурентно ниски цени и би осигурила значителни приходи от износа на електричество. Завършването на този крупен инвестиционен проект ще има значимо влияние върху развитието не само на региона, но и на българската икономика като цяло", добави социалистът.