Проф. Румен Гечев: БСП е против санкциите срещу Русия, те са неефективни

Сеп 29, 2022 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 789

С бюлетина номер 28 ще запазим българските семейства и бизнес

“Кампанията върви добре, доволен съм, виждам ентусиазъм. Хората ни посрещат много добре, интересуват се от конкретните стъпки и приемат изключително добре това, че ние им предлагаме конкретни решения на проблемите.” Това заяви водачът на „БСП за България“ в Плевен Румен Гечев в ефира на БСТВ.

„Има притеснения - ние не случайно подписахме от Северозапада едно обръщение към министъра на вътрешните работи и нашите притеснения почиват на конкретни факти и информация за опити за купуване на гласове, а някъде тези опити са успешни. Проведох срещи с представители на Министерство на вътрешните работи в плевенския край. Получих уверение, че ще бъде направено всичко възможно професионално този процес да бъде ограничен, тъй като за да сме реалисти, той изведнъж няма как да бъде ликвидиран“, поясни Гечев за притесненията на левицата по отношение на купения вот.

По думите му купувачите на гласове го правят с откраднатите от народа пари, както и от грабежа чрез обществените поръчки. „Те не ги вадят от личните си сметки. И от тази гледна точка, ако повече българи излезем да гласуват, всъщност те ще минимизират ефекта на купения вот.”

Според него трябва да остане таванът върху цената на тока. Той добави, че социалистите са се оказали прави и няма никакъв дефицит на ток, дори България продължава да изнася. „Това, което предлагаме сега, се предлага в цяла Европа. Ако не защитим българските семейства и бизнеса, ще станем свидетели на рухването на множество бизнеси“, допълни Румен Гечев.

Той коментира, че аварията със Северен поток е станала на територията на страна членка на НАТО и изрази съмнение в случая да има намеса на руската страна. „За тази тръба са похарчени 10 млрд. долара не само от Русия. Там участват десетки фирми и от Западна Европа“, обобщи водачът не листата в Плевен.

„Българската социалистическа партия е против санкциите срещу Русия. Никога икономическите санкции не са довели до краен политически или икономически резултат. Най-силната валута в момента в Европа е рублата и това е след санкциите срещу Русия. Много е важно кой ще управлява България след 2-ри октомври. Затова хората имат възможност да избират. И избирайки бюлетина 28 има шанс ние да настояваме да запазим българските семейства и бизнес в тази очертаваща се трудна зима“, каза в заключение проф. Румен Гечев.