Депутатът Васил Антонов представи кандидатите за кметове на БСП в област Плевен

БСП залага на доказани професионалисти с висок обществен авторитет

На пресконференция плевенският народен представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Васил Антонов представи кандидатите за кметове на общини. Той подчерта, че БСП залага на доказани професионалисти с висок обществен авторитет, чрез които да увеличи броя на кметовете и общинските съветници в областта.
"В Белене залагаме на настоящия кмет на дунавската община Момчил Спасов, а кандидат за Гулянци отново е сегашният градоначалник Лъчезар Яков. В Долна Митрополия изборът ни е паднал върху Александър Печеняков, който има зад гърба си два кметски мандата, в Долни Дъбник подкрепяме кандидата на БЗНС и настоящ кмет Борислав Станимиров", каза Антонов.
В община Искър партията отново гласува доверие на Валентин Йорданов, който има зад гърба си четири успешни кметски мандата.
В Кнежа в  надпреварата влиза Бисерка Младжова – главен счетоводител на Института по царевицата, а в Левски за кметското място отново ще се бори Любка Александрова, която е начело на общината в момента.
Столетницата отново залага на настоящия градоначалник на Никопол Емил Бебенов. В областния център – Плевен - кандидат е бизнесменът Антон Георгиев, в Пордим – действащият кмет Илиян Александров и в Червен бряг – председателят на областната организация на БСП – Плевен и общински лидер на БСП – Червен бряг Мирослав Михайлов. 
Васил Антонов и всички кандидати за кметове на БСП се обединиха около призива за честна и коректна предизборна кампания.
"Ще водим етична, икономична кампания, с възможност за максимален брой избрани наши кметове", изтъкна Васил Антонов. Той подчерта, че  основната цел е на първи тур партията да има повече избрани кметове, като залага на кандидатите си в Белене, Левски, Искър и Гулянци. "БСП ще търси широка подкрепа за своите кандидати, достигнали до втори тур", категоричен е Васил Антонов.
На пресконференцията стана ясно, че до края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници.