Кандидат-кмет на БСП с авиошоу в Плевен

Румен Гечев: Плевен има нужда от ново излитане в правилната посока

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев присъства на ежегодния авиофестивал в Плевен, организатор на който е кандидатът за кмет на общината от БСП Антон Георгиев. „ Плевен има нужда от едно ново излитане в правилната посока, за да бъде по-хубав нашият град и да има повече усмивки по лицата на плевенчани”, заяви Гечев. Той поздрави и Антон Георгиев, който се оказа, че празнува и рожден ден, като му пожела здраве, късмет и успешен полет в предстоящата кампания.

Антон Георгиев иска да се издигне паметник на авиацията

„За нас това е един голям празник, който организираме за 13-ти пореден път”, заяви Антон Георгиев. Той благодари на всички, че са уважили днешния ден и съобщи, че се провежда дарителска кампания за издигане на паметник на авиацията. „Това е решено на общински съвет в Плевен преди 3 години, но до момента не е направен”, уточни той. Георгиев е категоричен, че плевенският район заслужва да има такъв паметник. „Повечето пилоти, не само военни, но и граждански в България и по света, са тръгнали именно от тук. Минали са по бул. „Българска авиация” и е редно и тях да почетем”, допълни кандидатът за кмет на БСП.

Сред специалните гости на събитието беше и полк. Радойски – командир на авиобаза Долна Митрополия.

По време на фестивала гостите могат да се изпробват най-новата придобивка на летище Боход - флай-симулатор, който пресъздава работата на пилота, както и да се разходят със самолет и делтапланер.