Михаил Миков: За БСП има значение как функционира общината и дали прави политика за хората

Сеп 30, 2015 ПЛЕВЕН Новини БСП 5 2136

Намалените пари за средно образование вече се насочват и към частните училища

„За БСП има значение как функционира общината – дали прави политика за хората или основната й цел е да привлече едни пари, да зарови под земята едни тръби и да се разпределят едни проценти, не между хората, а между бизнеса, който печели обществените поръчки. Хората трябва да си дават сметка и за това, когато гласуват “. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на среща със симпатизанти в гр. Тръстеник, Долна Митрополия, където подкрепи кандидат за кмет на общината Александър Печеняков. Миков подчерта, че в момента се провежда дясна политика. „Такава, каквато по времето на Иван Костов продаде държавното имущество на стойност от 30 млрд.лв. на 3 млрд. лв. Знаете какво се случи и с пенсиите. Трудът на толкова хора беше продаден, за да може сега 1-2% от гражданите на България да бъдат милионери и милиардери“, каза още той.  По неговите думи техните наследници сега управляват страната, включително с ГЕРБ. „АБВ също участва в дясна политика. Не мога да разбера как можеш да говориш, че ти е успешен министърът, като увеличава възрастта за пенсиониране, с обяснението, че няма друг начин. Ние предложихме такъв – да се увеличат вноските на тези, които получават по-високи доходи“, каза още Миков. Според него, ако възрастта за пенсиониране се направи 80 години, фондът може да излезе и на печалба.  „Ако не сте разбрали здравната реформа, ще я усетите. Дори и да си внасяте здравното осигуряване, ако болестта ти търпи да чакаш, или си плащаш, или чакаш“, каза още той.

Миков коментира и промените в закона за образованието. Той подчерта, че намалените пари за средно образование вече се насочват и към частните училища. Председателят на БСП посочи, че има частни училища само в няколко големи населени места и те има достатъчно доходи, за да си покрият разходите. Миков припомни, че БСП е осигурила в миналия мандат 408 лв. да се връщат на хората с минимални работни заплати – нещо, което това управление отмени.

Александър Печеняков: Никога десни партии не са били толкова близо до хората, както е била БСП

„Никога десни партии не са били толкова близо до хората, както е била БСП. Ние сме много, силни сме и когато сме заедно, въпреки неправомерните средства и методи, с които играят срещу нас, ние трябва да победим“, допълни Александър Печеняков, председател на БСП-Долна Митрополия и кандидат за кмет на общината. Той подчерта, че кампанията на БСП  е честна и открита, както е била винаги.

Румен Гечев: Именно БСП спря вдигането на местния данък с 2%

„Местната власт е изключително важна за хората, защото тя е най-близо до тях. Но тя е опора и за следващите избори“. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев по време на срещата. Той подчерта, че сегашните управляващи не могат да достигнат постигнатите показатели от миналия мандат, въпреки ненормалната обстановка, в която е работил парламентът. Гечев обясни и че именно БСП е спряла вдигането на местния данък с 2% върху доходите. „С това не само щяха да бръкнат в джобовете на хората, а и преследват политически цели. Гечев обясни, че управляващите ще дават пари на техни общини, където няма да се вдигат данъците, а в останали, където все още не са техни, местната власт ще бъде принудена да повиши данъците. „В същото време си освобождават и средства в централния бюджет“, уточни народният представител.

„В ЕС няма страна членка, в която да има данък върху доходите. Защо България да е първата, която да въведе такъв данък?“, попита той. По неговите думи управляващите лъжат за бюджета на страната. „Ако е толкова добро състоянието и има повече събрани пари, защо искат да вдигат данъците? Къде са парите?“, коментира още Румен Гечев.

Васил Антонов: Вярвам в Долна Митрополия, защото имаме опитни хора и добри бойци

„Вярвам в Долна Мирополия, защото имаме потенциал. В последните няколко месеца положихме редица усилия. Имаме добра структура тук, опитни хора и добри бойци“, категоричен е Антонов. Той допълни, че в листата са засегнати балансирано всички населени места. „Надявам се да се можем да се поздравим с успех на изборите“, заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Васил Антонов пред пълната зала.

На мероприятието присъстваше и председателят на Областната структура на партията и кандидат за кмет на общ. Червен бряг Мирослав Михайлов.