Михаил Миков: Властта има смисъл, само когато се случват добри неща за хората

Сеп 30, 2015 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 2816

Много хубаво да има асфалтирани улици и канализация, но те няма да имат значение, ако няма хора

„В Никопол имаме мощен екип – компетентни хора, знаещи и можещи, но най-важното – обединени от една идея, тази на БСП. Властта има смисъл, само когато се случват добри неща за хората.“ Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на среща с актива в гр. Никопол, област Плевен. Той благодари на досегашния кмет на града и кандидат за нов мандат Емил Бебенов за всичко, направено през последните четири години, за да се подобри животът в общината. „А то е много за тези трудни условия, в които работят българските общини. Заради всички отговорности, които държавата им прехвърля, без да ги осигури финансово“, подчерта той. Миков обясни, че това са условия, в които трябва да се мисли как да оцелее общинската болница, как да се направи така, че децата от малките населени места да имат същия достъп до образование като тези в големите градове. Миков е на мнение, че заради всичко, което е направила местната власт в Никопол, хората отново ще дадат подкрепата си. Председателят на БСП отбеляза, че в тази листа има хора от всички етноси, защото БСП е отворена към всички. „Приятно ми е и да чувам какви хубави неща са започнати, но за да се случат, трябва да подкрепите Емил Бебенов и неговия екип“, категоричен е Миков. По неговите думи е много хубаво да има асфалтирани улици и канализация, но те няма да имат значение, ако няма хора, които да се радват на тази прекрасна европейска среда.

 Емил Бебенов заложи на социална политика и отчете успехи в Никопол

„В Никопол  заложихме на една много социална политика. Това, което сме предприели в социалната сфера, инфраструктурата, здравеопазването ще бъде и занапред основна цел и преоритет“. Това заяви кандидатът за кмет от БСП Емил Бебенов пред пълната зала. Той посочи примери: осигурен е топъл обяд за 130 човека на територията но общината, чрез дофинансиране се подпомагат таксите в детските градини, а за болниците и медицинските центрове се отделя финансов ресурс. Бебенов благодари на Миков, който лично се е ангажирал, за да бъде завършен проект за предпазно съоръжение за високи води в Никопол. Кандидатът за кмет посочи успешни проекти, реализирани в общината и такива, по които се работи и предстоят да бъдат завършени. Сред тях са площади, улици, нов стадион, ново регионално депо за управление на отпадъци. Бебенов наблегна и на нов проект, който предстои да бъде завършен в областта на туризма - музей на открито. Той обясни, че ще бъдат построени малки къщички, които да пресъздават миналото и да показват артефакти, открити на района на общината.

Присъстващите изразиха благодарност на Емил Бебенов с бурни аплодисменти и категорично заявиха подкрепата си за него и за следващ мандат.