Румен Гечев взе участие в междупарламентарна конференция в Берлин

Окт 17, 2015 Новини БСП 0 1498

Проф. Румен Гечев участва в дискусията с оценки и предложения, свързани с подобряване на координацията между фискалната и монетарната политика

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев взе участие в междупарламентарна конференция в немския парламент в Берлин, организирана от групата на германската социалдемократическа партия.  По време на мероприятието бяха обсъдени четири групи проблеми: регулиране на финансовите пазари и банковия надзор, инвестиции и икономически растеж, данъчна и фискална политика и бъдещето на валутния съюз. Парламентарни представители на левицата от 20 страни-членки на ЕС обсъдиха състоянието и перспективите пред развитието на икономиката на съюза, както и алтернативни политики за възстановяване на икономическия растеж, увеличение на заетостта и стабилизиране на европейската икономика.

Проф. Румен Гечев участва в дискусията с оценки и предложения, свързани с подобряване на координацията между фискалната и монетарната политика и с по-пълното използване на публично-частното партньорство за стимулиране на инвестициите в реалната икономика. В дискусиите се включиха и водещи икономисти от Европейската комисия, от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и от Европейската централна банка. Доклад пред форума на европейската левица изнесе и министърът на външните работи на ФРГ Франк Щайнмайер.