Стоян Мирчев на младежкия форум в Плевен: Изключителен е интересът към БСП и политиките, които защитава

На срещата присъстваха над 150 млади социалисти от Видин, Враца, Монтана, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Перник

„Дори и в опозиция е видно, че има изключителен интерес към БСП, към политиките, които партията защитава“, това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев по време на заключителната пресконференция на регионалната среща на младите социалисти, провеждаща се в Плевен. По време на мероприятието бяха приети 10 нови млади попълнения от област Плевен. На срещата присъстваха над 150 млади социалисти от Видин, Враца, Монтана, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Перник.

Темите, които са обсъждани по време на младежкия социалистически форум са свързани с вътрешната и международната политическа обстановка. Според Мирчев новоприетият закон за образованието създава проблеми. „Още по-сериозни проблеми ще създаде и финансирането на частните училища“, каза още той. По отношение на здравеопазването, депутатът посочи, че правителството дели обществото на хора със средни и ниски възможности, които няма да имат право на здравеопазване, и хора на елита. Като сериозен проблем бе определен и колапсът в направление сигурност. Младите социалисти са силно обезпокоени от факта, че държавата реално е абдикирала в един много тежък момент, особено в настоящата международна обстановка и силния бежански поток.

Според организационния секретар на БСП Станислав Владимиров е радващо, че все повече млади хора се интересуват от БСП, от партийна работа. „Младите вземат отношение и са готови да приемат допълнителни действия по стабилизиране на партия“, подчерта той.

Председателят на младежкото обединение на социалистите Вероника Делибалтова, посочи че последните месеци расте приемът на млади хора в БСП, като това доказва, че партията има своя потенциал на развитие.

Стефан Стефанов, член на Изпълнителното бюро на левицата, посочи, че управляващите отказват дебат по отношение на демографската политика, както и да предприеме съответните мерки. „Управляващото мнозинство отказва да приеме предложените от БСП мерки, относно диференцираната ДДС ставка за детски стоки, както и изравняването на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата“, заяви Стефанов.