БСП-Плевен помагат на хората всяка седмица с приемни в града и селата

Ще им съдействаме техните питания към кмета или предложения към общинския съвет да достигат директно до тях

Общинските съветници от БСП-Плевен ще организират всяка седмица приемни за граждани в Плевен и областта. „По този начин ще бъдем по-близо до проблемите на хората и ще можем да определяме позициите си пред кметската администрация и общинския съвет, защитавайки техните интереси.“ Това заяви на пресконференция в Плевен общинският председател на БСП Цветко Цветков.

„Хората не са запознати как да стигнат до общинската администрация. Ще им съдействаме техните питания към кмета или предложения към общинския съвет да достигат директно до тях“, допълни общинският съветник от левицата Антон Георгиев. „Желанието ни е чрез нас да има диалог между гражданите и общинската администрация“, каза още той. По неговите думи първата тема ще бъде проблемът с кражбите и битовите престъпления. „По време на приемните ще разясняваме на гражданите и какво се случва в общината и защо се налага това да се случи“, подчерта Георгиев. Той посочи пример с дупките по пътищата в общината – не се оправят не, защото няма желание, а защото атмосферните условия не го позволяват и този проблем ще започне да се решава с промяната на температурите.

Цветко Цветков: Ще отстояваме заедно левите политики

„Обединяваме се около политики, характерни за левите партии, които да отстояваме заедно“, подчерта Цветков. Той обясни, че левицата е подкрепила общинския бюджет, защото „е бюджет на реализма и реалните възможни приходи“. Според него те са крайно недостатъчни, но е необходимо да се подкрепи стремежът на кметската администрация да спре упадъка на града. „Поставихме няколко въпроса, върху които ще работим занапред - този бюджет да стабилизира развитието, да се  направи и възможното за намаляване на таксите в детските градини“, уточни председателят на БСП-Плевен. Като пример той посочи общини, в които детските градини са безплатни. „Не трябва да се събират допълните такси за дейности, които се осигуряват през общинския съвет“, категоричен е Цветков. По неговите думи трябва да се разшири обхватът на обслужвания домашен патронаж, от 300 на 500 човека, както и да се реши проблемът с липсата на старчески дом в Плевен. Цветков обясни, че въпросът се поставя от много пенсионерски организации. „Даваме си сметка, че не може да стане изведнъж, но трябва да се търси решение и през европейските програми. Ще се постараем да предложим нашите виждания, за да се реализират такива политики в социалната сфера“, каза още той.

Председателят на БСП-Плевен подчерта, че общинските съветници от левицата работят за привличане на инвеститори в региона. „Провеждат се работни срещи с кмета по два проекта и се търсят възможности. Това ще помогне за откриването на нови работни места, както и за развитието на икономиката“, уточни той.

По повод приетия общински бюджет Цветков обясни, че БСП е подкрепила политики, свързани с читалищния съюз и увеличаване на средствата за спорт.  „Бяхме категорично против вдигането на таксата на битовите отпадъци, защото не е ясно колко е ефективна сегашната система за събиране и извозване на отпадъци. Категорични сме, че след изтичане на договорите трябва да се потърси решение и оптимизация на дейността“, заключи Цветко Цветков.

Антон Георгиев: Против сме ощетяването на малките учебни заведения, но мнозинството надделя

„Бюджетът го приехме единодушно, но при разпределението на средствата имахме разногласия“, допълни общинският съветник Антон Георгиев. Той обясни, че едното от тях е при разпределянето на средствата на учебните заведения. „Ощетени са малките учебни заведения. Ние бяхме против, но волята на повечето общински съветници беше друга. Не мога да се съглася, че големите учебни заведения са по-качествени“, категоричен е Георгиев.

На пресконференцията присъстваше и общинският съветник от БСП Анжела Георгиева.