Кандидатът за кмет на Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

04.10.2023

„Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. Нямаме по-малка цел от победата, защото сме уверени, че можем.“ Това заяви пред симпатизанти, съмишленци, съпартиици, коалиционни партньори Ева Маринова, кандидат за кмет на Коалиция „БСП за България“ тази вечер, в зала „Катя Попова” при официалното откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ за участие в местни избори 2023.

„Искаме да превърнем Плевен в град на активните граждани и да дадем възможност на хората да се включат в управлението. Това е водещ приоритет на Коалиция „БСП за България” в настоящата предизборна кампания, която се провежда под мотото „Плевен горд и силен отново!“, акцентира г-жа Ева Маринова и заяви категорично: „Тази амбициозна задача ще осъществим чрез активното гражданско участие в разработването на местни политики, с работещи обществени съвети, като дадем по-голяма прозрачност в работата на общината, създадем електронна платформа за връзка между администрацията и гражданите и не на последно място като разширим електронните услуги за по-бързо и ефективно обслужване”.

Откриването на кампанията премина при завиден интерес и активно присъствие от страна на социалистите и поддръжниците на Коалиция „БСП за България“.

Сред приоритетите в предизборна платформа на  кандидата за кмет на Община Плевен Ева Маринова и водач на листата с кандидатите за общински съветници са следните основни акценти: Плевен – чист, зелен и устроен град; Плевен – град на образованието, децата и младите; Плевен – социален град; Плевен – град на бизнеса и инвестициите; Плевен – град на спорта и на туризма и с поглед към малките населени места.

Според кандидата за кмет на Коалиция „БСП за България”, един от начините да задържим и върнем младите в Плевен е организирането на coworking spaces, или “споделени офиси“ за хора, които работят BIT сектора, бизнеса и стартъп – компании, защото „във времена, в които комуникацията на живо става все по-рядка, всички търсят начин да се социализират и да се развиват там, където ще се обградени от хора със същата мотивация и същите цели като техните”.

Кандидатът за кмет на Плевен, г-жа Ева Маринова споделя максимата на древногръцкия философ и учен, един от най-големите гений на Античността – Аристотел, че „Удоволствието от работата води до съвършенството в нея”. Тя е преподавател по български език на чуждестранни студенти – медици в Медицински университет Плевен, съавтор е на новия учебник, отпечатан тази година, по български език за студенти по медицина в четири части, съосновател е на Експериментално средно училище „Интелект” в Плевен, известно днес като Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект”. Дългогодишен журналист и кореспондент на БНР, БНТ, на вестниците „Стандарт” и „Новинар”. Била е ПР експерт на Областна администрация Плевен. Член е на БСП, на Общинския съвет на БСП в Плевен и на Националния съвет на обединението на жените – социалистки.

В рамките на днешното откриване на кампанията бе направено персонално представяне на всеки от кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“, състояща се от 32 души - хора с различни професии, обхващащи целия спектър на обществения живот.

„България и Плевен като един от символите й има нужда от промяна към по-добро и промяната е бъдещият кмет Ева Маринова и този страхотен екип!“, заяви специалният гост, депутатът от БСП проф. Румен Гечев, който предаде сърдечен поздрав от председателя на БСП Корнелия Нинова и от Националния съвет. Проф. Гечев отправи провокативно следния актуален въпрос към присъстващите: кой е новият кмет на Плевен и отговорът бе: Ева Маринова.

Като поздрав към всички прозвучаха  специалните изпълнения на популярните и вълнуващи вечни български песни „Една българска роза” на Паша Христова и „Песен за Плевен” на Емил Димитров.