Ева Маринова: БСП ще извади Плевен от застоя, в който дясното управление го вкара

18.10.2023

"Нашите структури са в изключително добра форма, мобилизирани и готови за изборите. Ние черпим от тях изключително сериозна енергия, за да постигнем един добър резултат. Така, че – едва ли ще има разпиляване на леви гласове", заяви кандидатът за кмет на Плевен от „БСП за България” Ева Маринова в дебат по БНТ тази сутрин.

По думите й има проект, който е готов повече от 20 години и е свързан със строителството на язовир Черни Осъм в землището на Троян. "Това би решило проблема с водоснабдяването в Ловеч и Плевен. Този язовир би струвал 300 милиона лева и биха могли да се използват както държавни ресурси, така и публични частни средства. В момента вода би могло да има, ако общината беше взела проблема присърце и да стане посредник между ВИК и напоителни системи", допълни тя.

"В язовира Горни Дъбник има достатъчно вода, която не се подава към ВИК, за да мине на пречистване и да се превърне в питейна вода. Проблемът е между ВИК и напоителни системи. И плевенчани щяха да получат повече вода сега, ако те си бяха оправили договорните отношения. Проблемът с приюта не се решава от много дълго време и общината трябваше да вземе мерки отдавна, а не толкова време с една и съща сила да поставяме този въпрос. Той трябваше да бъде изграден преди много време, постоянно се сменят план сметките за него", коментира Маринова за част от проблемите в Плевен, както и за възможните решения.

Според нея проблемите с нерегулирания трафик могат да се решат чрез изграждане на кръстовища, както и допълнителни паркинги. "Проблемът е 24- годишен, защото тази община се управлява от десни и е време да отворим нова страница, за да решим всички проблеми в този град, които не са никак малко и трафика е само един от тях", обобщи кандидатът за кмет от социалистическата партия.

"Две са имената в българската история - Шипка и Плевен, които са белязани от подвиг. Обръщам се към строителите на града, които са го градили и тези, които ще продължат да го изграждат. Към младите хора: останете в Плевен, върнете се. За да можем да го направим място, в което да живеем и работим с наслада. Обръщам се към обезверените и неполитически представените хора- гласувайте с номер 1 за кмет и общински съветници, за да направим Плевен горд и силен отново", каза в заключение Ева Маринова.